Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 17:27 - Антивирус
Автор: numberonebg Категория: Технологии   
Прочетен: 4256 Коментари: 0 Гласове:
3



Всеки ден в интернет мрежата се раждат хиляди зловредни програми, които могат да поразят Вашите файлове, програми, лични данни, дори и финансови средства. Днес е немислимо да използваме компютър без антивирусна програма. Ще разгледаме няколко безплатни приложения и такива с платен годишен лиценз.

 

Много от Вас вероятно се питат каква е разликата между безплатния и платения антивирусен агент. Free версиите най-често предлагат базова защита от най-честите атаки на зловреден код и нямат допълнителни защити като спам филтри, антифишинг, е-mail скенери и други.

 

Безплатни антивирусни програми.



Аз лично използвам пълнофункционално копие с едногодишен лиценз изтеглете от ТУК   www.avast.com/get/r3UpYr8Z
Avast! Free Antivirus

image

Avast! е също отлична антивирусна програма, която много от Вас предпочитат. Нивото и на засичане е много високо и е сравнимо с това на AntiVir. Avast предлага и уеб, e-mail, IM (чат програми), P2P (торент клиенти) и мрежови “щитове”. Други нейна интересна черта е сканиране при старт на машината. Софтуера и е оптимизиран и не забавя работата на компютъра.





 

  Avira AntiVir Personal Edition

image




Microsoft Security Essentials

image

Програмата има добро ниво на засичане. Впечатляващата и черта е, че има много ниски нива на фалшиви регистрирания на вирус т.е. рядко бърка чист софтуер със зловреден такъв. Изключително пъргава отново и се справя доста добре с отстраняването на заплахите.

Антивирусната Security Essentials е много подходяща за средностатистическия потребител, защото не се нуждае от сериозна намеса от страна на потребителя, за да си върши работата добре. Автоматично обновява собствения си софтуер и дефинициите за вируси. Не се нуждае от регистрация и няма неприятни рекламни съобщения, но за да я използвате трябва да притежавате лицензирано копие на Windows.

Основните и забележки са бавното сканиране и по-дългото време за поставяне на засечен файл под карантина.

AVG Anti-Virus Free Edition

image

AVG заслужава специално отношение, защото е може би най-популярната антивирусна програма с безплатен профил. Въпреки, че е доста хвалена и известна, имам известни съмнения, че в последно време отстъпва на посочените по-горе антивирусни продукти. AVG нарастна значително по отношение на обема заемани системни ресурси, времето за сканиране също се увеличи, а също така има досадни реклами за ъпгрейд към платената версия AVG Anti-Virus.

това са версии за комерсиално използване и струват пари личното ми наблюдение за тези 25 години пракика които имам че за домашни нужди е достатъчно да си инсталирате безплатна версия.
BitDefender Total Security

image

Това е пълният пакет, включващ всички функционалности от стандартните антивирусни и антишпионски до екстри като родителски контрол и унищожител на файлове, който не оставя никакви следи от съществувалия някога файл.


 

Kaspersky Anti-Virus 2010

image

Kaspersky ще Ви пази от познати, непознати заплахи и нежелана информация. Освен това антивирусната наблюдава системните действия, които Вашите програми извършват и предотвратява рискови промени в системата. Естествено разполага и с режим “възстановяване на системата”, в случай, че компютъра Ви е пострадал от вируси.





Гласувай:
3



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: numberonebg
Категория: Технологии
Прочетен: 66355
Постинги: 15
Коментари: 6
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930